Piersici

Share
  • Pentru coji avem nevoie de:
  • 2 ouă, 
  • 125 ml ulei, 
  • 100 g zahăr, 
  • 1 plic zahăr vanilat, 
  • jumătate de praf de copt, 
  • aproximativ 300 g făină
  • Pentru Crema:
  • 1 borcanel de gem
  • coji de piersici zdrobite
  • Pentru ornat:
  • lapte
  • colorant alimentar: rosu, galben
  • zahar tos

Pasul 1:

Intr-un castron mare se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si 2 linguri de faina + praful de copt, se amesteca bine,pane se omogenizeaza. Se lasa castronul deoparte ,acoperit pentru aprox. 1h .Dupa aprox. 1h se pune si restul de faina.

Pasul 2:

Amestecand usor, pana devine un aluat destul de vartos si putin lipicios. Aluatul se ia cu lingurita si se fac bilute micute ,cat o nuca mai mica,se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se apasa putin cu degetul. Se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Pasul 3:

Dupa ce sunt gata, se lasa putin la racit. Dupa ce toate au fost scobite, ne apucam de umplutura. Se amesteca gemul cu cojile zdrobite pana se omogenizeaza si devine o compozitie mai tare.

Pasul 4:

Separat se pune in 2 castronele cate putin lapte si colorant alimentar (rosu, galben ), iar intr-un castron se pune zahar tos. Se ia cate o bucata de coaja, se umple cu crema, apoi se lipesc cate 2, se dau prin amestecul de lapte cu colorant ( dupa preferinta) apoi se da prin zahar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.