Cum albesc ouale de Pasti?

Share

Buna dragii mei, zilele trecute am vazut pe internet o postare in care arata cum se albesc ouale pentru a prinde o culoare mai frumoasa si deschisa pe ou. Fara sa stau pe ganduri am pus in practica tot ce am citit, pentru inceput avem nevoie de :

  • 6 oua cu coaja mai inchisa la culoare
  • 6 lingurite de sare
  • 300 ml otet
  • apa cat cuprinde

Intr-o craticioara se pun ouale la fiert impreuna cu sarea si otetul iar apa doar cat sa le acopere, se lasa la fiert pentru aprox 10 min ( de la punctul de fierbere ).

Dupa ce s-au fiert se pune sub jetul de apa calduta si se sterg cu un burete pana devin albe. ( In momentul in care apa incepe sa fiarba, la suprafata apei se vede ca si cum ar fi firicele de sange, la inceput m-am speriat dar se pare ca asa apare din cauza decolorarii oului).

Dupa ce le-am albit am vrut sa testez si vopsitul cu ajutorul colorantului alimentar si a servetelului.

Am folosit 5 castronele mici in care am pus cate putin dintr-o culoare diferita de colorant alimentar, putin otet si apa fierbinte.

Se ia un servetel in care se impacheteaza cate un ou, cu ajutorul unui betisor de urechi inmuiat in colorant se pune cate putin din loc in loc pe servetel pana se acopera tot oul. Se lasa pe o farfurie aprox 10 min pana se mai usuca.

Se da jos cu grija servetelul de pe ou. Se poate unge cu putin ulei pentru luciu.

Asa arata la final, sper ca va placut.

Ati incercat aceasta metoda de albit? Dar de vopsit? Ce metode folositi?

PS: Pentru albirea unui ou avem nevoie de 1 lingurita de sare si 50 ml de otet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.