Detalii importante despre somnologie

Share

Pana de curand nu stiam absolut nimic despre somnologie sau polisomnografie, am vazut o carte de vizita a unui medic somnolog in mediul online si de curiozitate am intrat sa vad despre ce este vorba.

Acum poti afla totul despre somnologie de la clinica de neurologie Neuroaxis, este prima clinica de neurologie din Bucuresti care functioneaza in sistem ambulatoriu de specialitate.

IMG_4937-960x720

Ce este somnologia dar si polisomnografia?

Somnologia este supranumita si medicina somnului , aceasta ramura se ocupa cu studirea diagnosticarea si tratarea tuturor problemelor de somn. Pana in acest moment specialistii au clasificat peste 100 de tulburari ale somnului care pot avea ca si cauza neurologica, printre cele mai cunoscute afectiuni se regasesc apneea si insomnia.

Polisomnografia se ocupa cu investifarea tuturor tulburarilor de somn prin monitorizarea simultana a parametrilor in timpul somnului, totul se intampla intr-o camera special amenajata prin care se urmaresc toate miscarile toracice,electroencefalograma ,miscarile membrelor, respiratie, saturatia de oxigen , pulsul.

Polisomnografia consta in procedura de investigare ale tulburarilor de somn prin monitorizarea simultana a mai multor parametrii cu ajutorul unui aparat numit polisomnograf, Investigatiile se fac in timpul somnului, intr-o camera special amenajata pentru acest scop. Se urmaresc electroencefalograma,electrocardiograma, miscarile toracice si respiratia, miscarile membrelor, pulsul si saturatia de oxigen si electrocardiograma, pacientii sun monitorizati atat audio cat si video. Aceasta investigatie poate sa arate unele afectiuni degenerative sau diverse tulburari de memorie sau concentrare.

La clinica de neurologie Neuroaxis puteti sa beneficiati de un consult de specialitate realizat de un medic neurolog cu competente in somnologie.

In functie de tipul servicului ales veti plati aproximativ 150 lei pentru un control de somnologie si 200 lei pentru o consultatie de somnologie. In cazul in care aveti nevoie si de investigatii de polisomnografie pentru tulburari de somn veti plati 2000 lei.

Pentru investigatii de somnologie sau polisomnografie este nevoie de o internare pentru o noapte, totul se petrece intr-un laborator de specialitate , durata unei astfel de investigatii poate dura intre 8-9 ore, totul se intampla pe perioada noptii. Inainte de astfel de investigatii se recomanda sa nu se conume sub nici o forma alchool sau alte substante care pot tulbura somnul, se recomanda sa mancati ceva foarte usor inainte. Totul se intampla in timpul somnului si de aceea trebuie sa fiti imbracati cat mai usor pentru a va simti cat mai confortabil.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.