Sanatate curata cu miere manuka

Share

Astazi vreau sa va vorbesc despre miere, nu este orice fel de miere ci miere manuka, produs 100% natural. Aceasta miere de albine este produsa din extragerea nectarului din florile unui arbust originar din Noua Zeelanda numit Manuka. Mierea este un puternic energizant natural foarte cunoscut, ajuta la mentinerea echilibrului endocrin, stimuleaza metabolismul si digestia.

Mierea de Manuka are proprietati antibacteriene ceea ce ii permite sa fie folosita foarte mult si in scopuri medicale, sau diverse produse cosmetice.

wedderspoon-balsam-de-buze-cu-miere-de-manuka-si-menta-4-5g-31236

Acest balsam de buze numit si Regina Stupului este imbogatit cu miere de manuka organica, hraneste si hidrateaza buzele, da o senzatie placuta si foarte fina.

Datorita acestui nectar extras mierea manuka are o nuanta portocalie cu un gust usor caramelizat si eucalipt, este cunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural. Poate fi folosit la vindecarea unor diferite afectiuni bacteriene, paraziti intestinali, diverse afectiuni gastro intestinale sau chiar diverse infectii cu stafilococ, este ideal pentru intarirea imunitatii dar si pentru hidratarea  pielii si tenului datorita proprietatilor nutritive pe care le contine.

Mierea Manuka poate fi luata pentru imunitate, gripa si raceala, energie pentru intreaga zi, sinuzita, imbunatatirea somnului, diverse alergii, dureri de gat, afte, colesterol, acnee, poate fi folosit pentru reducerea inflamatiilor, candida, herpes, diverse cicatrici, puncte negre si multe altele.
WS-RawUnpasteurized-PageBanner

Cum se consuma mierea Manuka?

Manuka se poate consuma ca atare cate o 1-2 lingurite in fiecare dimineata, este foarte important de retinut ca niciodata mierea nu se amesteca cu lichide fierbinti deoarece o temperatura foarte inalta ii distruge toate proprietatile antimicrobiene pe care le detine. Pe langa consumul zilnic se mai poate folosi la indulcirea diverselor pireuri de fructe sau se mai poate adauga in ceai sau lapte caldut dar nu fierbinte.

   In perioada rece ar fi indicat sa consumam cat mai multa miere, fie cu linguita, pe paine sau in diverse preparate, pe deasupra gasim chiar si bomboane cu Manuka, Lamaie si Propolis, Ghimbir si Echinacea. Datorita continutului de propolis nu este indicat consumul in timpul alaptarii, femeilor insarcinate sau copiilor sub 1 an.

   Este foarte important ca persoanele care sufera de diverse alergii sa consulte un medic de specialitate inainte de a consuma astfel de produse, pot provoca alergii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *