Unde gasesti tensiometru digital de calitate?

Share

Cu toti stim cat este de necesar sa ne supraveghem din punct de vedere medical. Fie ca este vorba de analize medicale anuale, de controale periodice la medic, important este sa avem grija de sanatatea noastra. In special cand, in ultimii ani, au aparut atatea device-uri, care, desi nu inlocuiesc un medic specialist, ne pot ajuta sa ne mentinem un control asupra starii organismului nostru.

Unul dintre aceste device-uri se numeste tensiometru. In functie de modelul pe care il avem sau vrem sa il achizitionam, trebuie sa stim ca el poate monitoriza tensiunea arteriala, ritmul cardiac precum si bataile neregulate ale inimii. Dar, pentru a beneficia de aceste optiuni, este bine sa stim ca ele pot fi oferite doar de un tensiometru digital de calitate. De asemenea, trebuie sa stiti ca si acestea pot fi incadrate in doua tipuri, automate si semiautomate. Diferenta dintre acestea fiind faptul ca la cel automat manseta se umfla automat la apasarea unui simplu buton pe cand la cel semiautomat aceasta se umfla cu ajutorul unei pompe actionata manual de catre noi. De aceea, mai ales daca tensiometrul este folosit de o persoana mai in varsta, este bine sa il evitam pe ultimul si sa il alegem pe cel automat, tocmai din cauza lejeritatii in folosire.

1611211_Advance3_slice1

Din cauza faptului ca in permanenta incerc sa fiu la curent cu noile noutati in materie de gadget-uri, am incercat sa aflu mai multe si despre aceste tensiometre. Astfel, am aflat ca in ultimii ani tehnologia in acest domeniu a evoluat destul de mult. De aceea, acum in afara de masurarea tensiunii arteriale, tensiometrul poate memora ultimele masuratori, lucru care ne poate fii foarte util, in special in momentul in care vrem, de exemplu, in cursul unei zile, sa ne comparam doua, trei sau mai multe rezultate obtinute. De asemenea, tensiometrul ne poate detecta si analiza bataile inimii iar in cazul in care acesta detecteaza batai neregulate, sa ne atentioneze. Un alt factor luat in considerare si detectat este corectitudinea cu care amplasam tensiometrul. De aceea, in cazul in care acesta detecteaza o amplasare necorespunzatoare pe mana, sau miscarea acesteia in timpul masurarii, masurarea este oprita automat pentru a evita un rezultat eronat.

Astfel, dupa ce am studiat mai multe aspecte ale unui tensiometru digital de calitate, am ajuns la concluzia ca este un aparat foarte indicat intregii familii, care folosit corespunzator, ne poate ajuta destul de mult in mentinerea unui ritm de viata sanatos. Totusi, nu trebuie sa uitam ca un control la un medic specialist este indicat in momentul in care vedem ca ceva nu pare in regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.