Foraj cu pompa de caldura

Share

Inca din antichitate, omenirea a cautat solutii cat mai practice si fiabile la toate problemele care ne inconjoara. Indiferent ca este vorba de procurarea hranei, de amenajarea unui adapost sau pur si simplu infrumusetarea acestuia, mereu am cautat mai bine, mai mult si, de ce nu, mai usor. Totusi, in momentul in care ne gandim la casa noastra, in primul rand ne gandim la confort. De aceea intotdeauna e greu cand incepem sa proiectam viitoarea noastra casa. Indiferent la ce sisteme ne gandim, fie el de apa, gaz, curent, probabil cel care e cel mai greu de pus la punct corect si fara cheltuieli inutile este cel termic.

Daca pana acum cativa ani la noi in tara existau in principal trei tipuri principale de sisteme termice bazate pe lemn, gaz sau electrice, incet apar si cel de-al patrule tip, bazat pe pompe de caldura. Poate ati auzit deja despre foraj pompe de caldura ,iata cateva informatii utile.
Desii principiul de functionare pare destul de greu, dupa o documentare corecta, constatam ca sistemul termic bazat pe pompe de caldura este cel mai eficient si chiar si cel mai usor de utilizat. In functie de solutia dorita si disponibila zonei geografice, putem alege pompe aer-apa, apa-apa sau sol-apa. Acum in functie de solutia dorita, trebuie sa stim ca pasii pe care ii parcurgem sunt putin diferiti fata de sistemele termice clasice, dar nu imposibil de realizat, atata timp cat apelam la o firma specializata care sa duca lucrarea la bun sfarsit. Totusi, raportandu-ma la zona in care traiesc, cred ca cea mai fiabila metoda este cea geotermica, unde se folosesc pompe de caldura sol-aer.

Untitled
Acest sistem presupune forarea in medie pana la 100 de metri, zona unde temperatura medie este de 12 grade Celsius. Astfel, folosind un sistem termic bine pus la punct, putem obtine atat caldura pe timpul iernii, apa calda menajera precum si, prin inversarea ciclului, obtinerea racoarei in casa, pe timpul verii.
Hidrogeofor este o companie ce executa studii hidrogeologice, studii geotehnice,foraje pentru alimentare cu apa, foraje geotehnice, foraje geotermale, epuismente, penetrometrie statica si dinamica.

Se zice ca un foraj care a fost bine executat rezista de la 15 ani pana 50 ani sau mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.