Unitatile Protejate – un ajutor real pentru persoanele cu dizabilitati

Share

Dintre prietenii pe care ii am doi sunt persoane cu dizabilitati. In fiecare zi sunt uimita de cata vointa au acesti oameni, de cat de mult efort fac pentru a duce o viata normala. Ambii lucreaza. Unul intr-o companie obisnuita, altul intr-o Unitate Protejata . Ambii se simt bine la locul de munca si spun ca nu s-au simtit niciodata discriminati.
Sunt totusi destul de rare situatiile in care persoanele cu dizabilitati lucreaza in companii care nu functioneaza ca si Unitati Protejate. De ce? Pentru ca de multe ori se lovesc de refuzul angajatorului sau de multe ori nu au curaj sa lucreze intr-o astfel de companie.
Pentru multe persoane cu dizabilitati, Unitatile Protejate reprezinta cea mai buna varianta. Acestea sunt companii care au cel putin 30% angajati cu dizabilitati. Managerii acestor companii stiu cum sa se poarte cu angajatii, stiu ce trebuie sa faca pentru a nu se simti discriminati la locul de munca si stiu ce sarcini sa le dea pentru a fi eficienti.
CompaniaDDD.ro, de exemplu este o Unitate Protejata. Compania DDD este o firma deratizare . care a fost infiintata in 2011. Anul 2014 a fost anul in care conducerea companiei s-a gandit sa functioneze ca si Unitate Protejata. A inceput astfel demersurile necesare, urmand ca in 2016 sa obtina toate autorizatiile si sa devina o Unitate Protejata.
Serviciile oferite de Compania DDD sunt servicii de top, deoarece se lucreaza cu solutii de calitate si cu oameni competenti si seriosi. Compania este in top 5 la nivel national pe nisa DDD, ceea ce spune tot despre ceea ce face.
Compania DDD este asa cum spuneam si o Unitate Protejata. Mai mult decat atat ea este singura Unitate Protejata din Romania care ofera servicii DDD. Angajatii cu dizabilitati ai companiei sunt recrutati cu ajutorul Fundatiei Motivation Romania, ceea ce inseamna ca sunt oameni seriosi si de incredere.
La Compania DDD trebuie sa apelezi din doua motive:
1. Pentru ca vrei sa nu mai platesti catre bugetul de stat suma aferenta faptului ca ai peste 50 de angajati, dar nu ai 4% angajati cu dizabilitati;
2. Pentru ca esti obligat prin lege ca si persoana juridica sa te folosesti de astfel de servicii (dezinsectie, dezinfectie, deratizare).
Cumparand produse/servicii de la o Unitate Protejata ajuti in mod direct persoanele cu dizabilitati. La DDD totul este transparent si vei sti in permanenta cum merg lucrurile si unde ajung banii pe care ii dai.
Pentru mai multe detalii – CompaniaDDD.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.