Sa-mi caut un loc de munca in tara sau in strainatate

Share

Cu totii ne dorim sa avem locuri de munca bine platite locuri de munca in Bucuresti, sau in alte orase mari, locuri de munca la care sa mergem cu drag si la care sa facem doar ce ne place.
Insa, din nefericire in realitate multe persoane muncesc pe bani foarte putini in orase foarte mici, multe persoane merg la munca fara nici un chef si stau 8 ore pe zi intr-un mediu care nu le place. Insa, daca avem nevoie de bani trebuie sa ma facem si sacrificii.
Din nefericire, numarul persoanelor care au plecat intr-o alta tara la munca a crescut semnificativ in ultimul deceniu. Cu totii avem cel putin 2-3 rude plecate la munca in strainatate. Si nu au plecat doar cei care nu aveau de munca, ci si cei care aveau locuri de munca in Cluj, Timisoara, etc. bine platite.
Multi isi pun intrebarea daca sa ramana in tara sau nu. Multi se intreba daca nu le-ar fi mai bine in strainatate.
Din punctul meu de vedere, un loc de munca in Romania este avantajos in primul rand datorita faptului ca esti aproape de familie. Nu e nevoie ca tu sa fii in Anglia, Spania, Franta si sotia cu copiii sa fie la mii de km departare. O multime de familii au avut de suferit in urma plecarii in alte tari a unuia dintre membri. Apoi, e avantajos si pentru ca esti in tara ta, la casa ta si nu trebuie sa fii printre straini. Sunt si in Romania locuri de munca bine platite, insa, sunt accesibile doar celor care au studii de specialitate in diverse domenii. Cei care au de exemplu 8, 10, chiar si 12 clase, se confrunta de multe ori cu problema gasirii unui loc de munca bine platit care sa-i multumeasca cu adevarat.
In strainate insa e mult mai bine din punct de vedere financiar. Chiar daca ai si acolo de platit chirie, cheltuieli, etc., tot reusesti sa mai pui un ban deoparte. Care sunt sansele ca o persoana care are 1000 lei pe luna sa reuseasca sa isi construiasca o casa? Insa, care sunt sansele pentru o persoana care munceste in strainatate acelasi lucru, dar ia 1500 de euro pe luna? Financiar in mod categoric e mult mai convenabil.
Acum, alegerea finala iti apartine. Tu trebuie sa analizezi foarte bine toate avantajele si toate dezavantajele pe care le ai si sa iei o decizie cat mai buna.
Si, daca esti in cautarea unor locuri de munca in Timisoara, Bucuresti, Cluj sau in alte orase din tara si din strainatate, intra pe Infomunca.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.