Prajitura Fanta

Share

Este a doua oara cand fac prajitura Fanta, a avut mare succes si m-am hotarat sa fac din nou, de data aceasta am facut 2 in tavi mai micute, data trecut mi sa parut ca a iesit blatul prea gros si am vrut sa incerc si asa.

Pentru blat:

6 oua

100 ml ulei

6 linguri zahar

2 linguri cacao

4 linguri faina + praf de copt

sare

Crema:

500 gr branza de vaci Pilos

250 gr margarina

200 gr zahar pudra

esenta de vanilie

Glazura

800 ml fanta

4 linguri zahar

2 budinci de vanilie

Incepem sa preparam blatul, separam galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu putina sare, in alt castron se bat galbenusurile cu zaharul, dupa ce sau omgenizat se adauga uleiul cate putin, apoi se adauga cacaua si faina cu praful de copt, dupa ce sau omogenizat se adauga si albusurile batute spuma, se amesteca usor cu telul.

Am pus compozitia in doua tavi mai micute,unde am pus hartie de copt si se dau la cuptor pe rand pentru aprox 30 min.

Dupa ce sau copt, se dau la racit.

16237118_10209945537087552_1311127771_n 16237975_10209945536967549_1648919827_n

Intr-un castron se bate margarina ( sa fie la temperature camerei ) cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci, dupa ce sa omogenizat se pune peste blat si se intinde uniform.

16237047_10209945536767544_1939302337_n 16244471_10209945536607540_1821997188_n

Se da la rece pentru aproximativ 2 ore.

Se prepara glazura dupa instructiunile de pe plicurile de budinca, numai ca folosim Fanta in loc de lapte, dupa ce este gata o luam de pe foc si amestecam din cand in cand pana se mai raceste,apoi se pune peste crema de branza si se intinde foarte bine, se da la racit pentru aproximativ inca 2 ore.

16216217_10209945534487487_1246848232_n

4 răspunsuri la „Prajitura Fanta”

Lasă un răspuns la elke Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.