Este a doua oara cand fac prajitura Fanta, a avut mare succes si m-am hotarat sa fac din nou, de data aceasta am facut 2 in tavi mai micute, data trecut mi sa parut ca a iesit blatul prea gros si am vrut sa incerc si asa.
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 linguri zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina + praf de copt
sare
Crema:
500 gr branza de vaci Pilos
250 gr margarina
200 gr zahar pudra
esenta de vanilie
Glazura
800 ml fanta
4 linguri zahar
2 budinci de vanilie
Incepem sa preparam blatul, separam galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu putina sare, in alt castron se bat galbenusurile cu zaharul, dupa ce sau omgenizat se adauga uleiul cate putin, apoi se adauga cacaua si faina cu praful de copt, dupa ce sau omogenizat se adauga si albusurile batute spuma, se amesteca usor cu telul.
Am pus compozitia in doua tavi mai micute,unde am pus hartie de copt si se dau la cuptor pe rand pentru aprox 30 min.
Dupa ce sau copt, se dau la racit.
Intr-un castron se bate margarina ( sa fie la temperature camerei ) cu zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci, dupa ce sa omogenizat se pune peste blat si se intinde uniform.
Se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Se prepara glazura dupa instructiunile de pe plicurile de budinca, numai ca folosim Fanta in loc de lapte, dupa ce este gata o luam de pe foc si amestecam din cand in cand pana se mai raceste,apoi se pune peste crema de branza si se intinde foarte bine, se da la racit pentru aproximativ inca 2 ore.
Multumim pentru reteta
Cu toata placere, o recomand.
Nu am mancat niciodata aceasta prajitura. Arata delicios. Am sa incerc si eu aceasta reteta
O recomand cu incredere, doar de 2 ori am facut-o si eu